Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciastka z otrębami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 285
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 285
Składniki
Do jednej miski przesiej mąkę, dodaj otręby, płatki, rodzynki, proszek do pieczenia oraz cynamon, wymieszaj łyżką. Do drugiej miski wbij jajko, rozmąć widelcem lub trzepaczką.
Wlej olej oraz sok jabłkowy, wymieszaj. Do miski z suchymi składnikami wlej płynne. Całość wymieszaj mikserem, aż dokładnie się połączą.
Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Z przygotowanego ciasta wilgotnymi dłońmi formuj kulki i układaj je na blasze, zachowując jednak między nimi odstępy.
Każdą kulkę spłaszcz dłonią. Ciasteczka piecz około 10 minut w temperaturze 200°C.
30 minut
Sztuka: 85 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie