Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładany marchewkowiec"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5713
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6598
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 164
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1227
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5713
Składniki
ok. 80 minut • Porcja ok. 300 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 16 porcji
Żółtka ubij z cukrem waniliowym, a białka z cukrem. Połącz obie masy, dodaj startą, odciśniętą marchew, orzechy, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlej olej.
Ciastem napełnij natłuszczoną i wysypaną mąką tortownicę.
Piecz w temperaturze 150°C około 50 minut. Gdy wystygnie przekrój je w poprzek na trzy części.
Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotuj gęsty krem. Wystudź, stale mieszając i zmiksuj. Dodaj twaróg i miksuj na gładko.
Jeden blat posmaruj częścią dżemu i połową kremu, przykryj drugim, powtarzaj czynności. Cały tort posmaruj dżemem.
Z cukru, soku i wody utrzyj polewę, posmaruj nią górę. Boki obsyp orzechami. Udekoruj kremówką i ew. owocami.Źródło: Kobieta i życie