Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z nektarynkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 170
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Biszkopt: ubij białka ze szczyptą soli na sztywno. Ubijając, dodaj cukier, żółtka, obie mąki, proszek. Ciasto piecz ok. 30 min w temp. 170°C. Kiedy ostygnie, przekrój na 3 krążki.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku, ostudź. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem, wymieszaj z żelatyną. Kilka łyżek kremu odłóż do dekoracji.
Przygotowanym kremem oraz plasterkami owoców przełóż krążki ciasta. Wierzch udekoruj resztą śmietany oraz owocami. Wstaw do lodówki, aby masa stężała.
<strong>Przepis przysłała Izabela Siwulska z Jasienicy Rosielnej</strong>Źródło: Bella Relaks