Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładaniec z jogurtem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5559
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 377
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5559
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 377
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 85
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z sodą, przyprawami i solą. Jajka ubij z cukrem. Wlej herbatę i olej, zmiksuj. Do masy wsypuj powoli mąkę i delikatnie mieszaj. Przygotowaną masę przelej do foremki wyłożonej pergaminem.
Kruszonka: suche wymieszaj i rozetrzyj je z zimnym masłem. Posyp ciasto. Piecz 50-60 minut w 180°C. Zimne ciasto ostrożnie przekrój na 3 blaty.
Krem: masło utrzyj z cukrem, dodając po jednej łyżeczce jogurtu. Na koniec wlej kawę i wymieszaj. Na spodnim blacie rozsmaruj krem i cieniutką warstwę dżemu. Przykryj drugim blatem, lekko dociśnij, nałóż krem i dżem. Połóż blat z kruszonką, dociśnij. Wstaw do lodówki!Źródło: Naj