Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6611
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 172
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1243
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5821
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6611
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 172
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1243
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5821
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z sodą, przyprawami i solą. Jajka ubijam z cukrem. Wlewam herbatę i olej, miksuję. Do masy wsypuję powoli mąkę i delikatnie mieszam. Masę przelewam do foremki. Kruszonka: suche składniki mieszam i rozścieram je z margaryną. Posypuję ciasto. Piekę 50-60 minut w 180 st. C. Zimne ciasto przekrawam na 3 blaty.
Krem: margarynę ucieram z cukrem, dodając po jednej łyżeczce jogurtu. Na koniec wlewam kawę i mieszam. Na spodnim blacie rozsmarowuję krem i cieniutką warstwę dżemu. Przykrywam drugim blatem, lekko dociskam, nakładam krem i dżem. Kładę blat z kruszonką i dociskam. Wkładam do lodówki.