Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekładaniec z buraczkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 12
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 95
Składniki
Buraki ugotuj. Obierz, zetrzyj na tarce. Masło utrzyj, dodaj olej, jajka, jogurt, zmiksuj. Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą, porcjami dodawaj do masy, miksuj. Dodaj połowę startych buraków, wymieszaj.
Tortownicę wyłóż papierem, wlej masę. Piecz godzinę w 180°C, wyjmij, wystudź.
Masło rozpuść, dodaj śmietanę, czekoladę i buraka. Ciasto przekrój, posmaruj kremem, udekoruj.
CZAS: 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień