Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Herbatnikowo bananowy przekładaniec na szybki deser, bez pieczenia.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 166
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 166
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Obieramy banany, kroimy w plasterki i kropimy cytryną. W wysokim naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy po łyżce cukier puder i serek mascarpone, ciągle miksując, aż do połączenia. Do kremu możemy dodać utrwalacz do bitej śmietany.
Na dnie formy układamy połowę herbatników jeden obok drugiego. Na herbatnikach układamy połowę bananów w plasterkach. Równomiernie wykładamy cały krem.
Na warstwie kremu układamy pozostałe plasterki bananów, następnie przykrywamy herbatnikami.
Gotowe ciasto najlepiej przyłożyć czymś ciężkim (ja użyłam prostokątnego półmiska) i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Smacznego!