Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 101
Składniki
Do zmielonych orzechów dodać bułkę tartą oraz proszek do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę usztywniając cukrem. Dodawać po jednym żółtku i łyżce oleju. Dalej ubijać. Masę jajeczną delikatnie połączyć z mieszanką orzechową. Masę przełożyć do tortownicy. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Po upieczeniu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietaną. Polać ciasto. Pokruszyć wafelek i posypać wierzch ciasta. Udekorować pralinkami. Smacznego.