Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowe precelki pomarańczowo-rumowe to rozkosz dla podniebienia.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 135
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 88
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 135
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 88
Składniki
Mąki przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem. Żółtka wymieszać ze śmietaną, wlać do ciasta, dodać sok z cytryny i dokładnie posiekać. Następnie podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać skórkę pomarańczową a do drugiej kakao, rum i aromat rumowy, zagnieść.
Z ciasta utoczyć cienkie wałeczki, pokroić na 10 cm kawałki i po 2 razem poprzeplatać, zwinąć w kółko, zlepić.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 12-15 minut w temp 175 stopni.
Precelki przed podaniem można posypać cukrem pudrem.