Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pralinki w czekoladzie"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 127
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 127
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Składniki
Czas przygotowania 90 minut. Cena sztuki ok. 0,60 zł.
Masło, cukier puder, mąkę siekamy, a po chwili zagniatamy na gładkie ciasto. Formujemy z niego kulę, którą zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut.
Ciastem wykładamy kwadratową blachę o wymiarach 24x24 cm i pieczemy 10–13 minut w 180oC.
Do miski przekładamy ser, cukier, śmietanę, cukier waniliowy i dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Dodajemy jajka, mieszamy i na koniec wsypujemy budyń, mieszamy. Masę wykładamy na przestudzone ciasto i pieczemy 40–50 minut w 150oC.
Dobrze ostudzone ciasto kroimy w kostki wielkości pralinek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i, kiedy przestygnie, dokładnie pokrywamy nią sernikowe kostki.
Wartość odżywcza sztuki 180 kcal Białko 3 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 14 gŹródło: Rewia