Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe muffinki z chrupiącą skorka nawet na drugi dzień
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 89
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1638
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 92
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 122
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 89
Składniki
Topimy gorzka czekoladę w kąpieli wodnej i odstawiamy na bok. Rozpuszczamy masło i lekko studzimy. Suche składniki (maka , cukier, proszek do pieczenia, kakao)mieszamy w małym naczyniu W misce miksujemy jajka i stopniowo dodajemy suche składniki i aromat waniliowy. Dodajemy masło i roztopiona gorzka czekoladę. Dolewamy mleko i miksujemy do uzyskania jednolitej masy.
Formy do muffinek wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i prószymy maka. 100 g czekolady mlecznej łamiemy na kawałki i kroimy na Pol. Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta Wkładamy cztery połówki czekolady i zakrywamy ok. jedną łyżkę ciasta. Pieczemy na termoobiegu 30 min . w temperaturze 180 stopni Celsjusza
W czasie pieczenia muffink robimy sos z czekolady mlecznej. Do rondelka nalewamy śmietankę kremówkę i pozostałe 100 g czekolady mlecznej. Gotujemy na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy. Po wystudzeniu muffinek polewamy je zimnym sosem
SMACZNEGO :)