Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrójne ciastka"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 539
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 539
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Wymieszaj obie mąki oraz cukier puder. Posiekaj z margaryną. Wlej 3 żóltka i zagnieć kruche ciasto.
Podziel je na trzy części. Do jednej wsyp mak, do drugiej kakao i zagnieć jeszcze raz. Trzy rodzaje ciasta rozwałkuj oddzielnie. Wytnij z nich małe kółeczka. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 170°C. Ostudź.
Ciasteczka złóż razem, smarując je masą krówkową (lub marmoladą). Lekko dociśnij i pozostaw w chłodnym miejscu na noc (są smaczniejsze).
<strong>Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>
Czas: 40 min. Cena porcji: 1,10 złŹródło: Relaks