Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Potrawka podgrzybkowa"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1690
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 67
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7163
Polecam.
Odsłon: 1690
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Składniki
45 min; Porcja: 340 kcal; Cena porcji: 7 zł.
Grzyby umyj, czosnek obierz, posiekaj. Oczyszczone z nasion papryki oraz dymki potnij w kostkę. Fasolkę pokrój na kawałki, obgotuj przez 2 min w posolonym wrzątku, osącz.
Rozgrzej 1/2 masła, zeszklij czosnek. Dołóż grzyby, smaż 10 minut. Oprósz curry i mąką, zasmaż i podlej wodą. Duś 10 minut. Dolej śmietanę. Przypraw sosem sojowym oraz miodem. Duś kolejne 10 minut. Na drugiej patelni rozgrzej resztę masła. Usmaż na nim warzywa. Dołóż do grzybów. Podgrzej i przypraw.Źródło: Naj