Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Porzeczkowiec"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 203
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 175
Składniki
Jajka roztrzep w misce. Dosyp przesianą przez sito mąkę, wlej olej i całość wymieszaj.
Do masy dodaj śmietanę, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia. Zmiksuj robotem kuchennym.
Nałóż ciasto do brytfanki, przykryj ściereczką i odstaw na chwilę.
Na wierzchu rozłóż umyte i osuszone porzeczki.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 50 minut. Gotowe posyp przesianym cukrem pudrem.
60 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Marta Matusiewicz z Bielska Białej</strong>
Jedna porcja: 1,50 złŹródło: Super TV