Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory z jajkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 217
Składniki
porcje po 285 kcal, : 30 minut.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Pomidory umyj, osusz, odetnij „czapeczki”. Wydrąż miąższ łyżeczką. Oprósz wewnątrz solą i pieprzem.
Do każdego pomidora włóż po łyżeczce majonezu. Każde jajko natnij trzykrotnie.
W jedno nacięcie włóż 2 plasterki kiełbasy, w drugie plasterki rzodkiewki, a w trzecie plastry kiszonego ogórka.
Środki pomidorów wyłóż kiełkami, następnie umieść tam jajka. Podawaj udekorowane rukolą.Źródło: Olivia