Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidory po meksykańsku"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Pomidory umyć, ściąć wierzchy. Wydrążyć delikatnie, miąższ posiekać. Boczek pokroić.
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać miąższ, posiekane chili (nasiona usunąć), pomidory w puszce z zalewą, odcedzone – kukurydzę i fasolę, bulion. Dusić aż sos zgęstnieje, doprawić keczupem, solą, pieprzem, cukrem, dodać mleko i podsmażony boczek.
Farszem wypełnić pomidory, wierzch posypać utartym serem. Piec 15 min w 180oC.
Przed podaniem posyp danie świeżymi ziołami. Najlepiej posiekaną natką pietruszki. Podawaj z chrupiącymi nachosami.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium