Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidory faszerowane szpinakiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Z pomidorów wydrąż środki, tak, żeby nadawały się do nafaszerowania.
Liście szpinaku umyj, przebierz i zblanszuj.
Posiekaj, dodaj sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową. Podsmaż na patelni, dołóż śmietanę, fetę, posiekane ząbki czosnku i całość dokładnie wymieszaj.
Odstaw masę do przestygnięcia. Wbij 2 jajka i po nownie wymieszaj.
Nafaszeruj pomidory szpinakiem i wstaw do gorącego piekarnika na 20 min.
<strong>Przepis nadesłała: Barbara Krystosik</strong>Źródło: Kurier TV