Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa przystawka z kiełkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Kiełki przepłucz w le tniej wodzie, pozostaw na sicie do osączenia.Pomidory umyj, osusz. Pokrój na ósemki, usuwając gniazda nasienne. Na środku talerzyków ułóż porcje kiełków. Wokół umieść pomidory. Oprósz je solą oraz pieprzem.
Sok z cytryny utrzyj razem z musztardą oraz chrzanem. Dodaj oliwę. Powstały sos dopraw do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Podawaj do kiełków.
Czas ok. 15 min; porcja – 120 kcal, cena 2,10 złŹródło: Świat kobiety