Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pomidorki nadziewane kaszą"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Pomidory umyj, odkrój górę, łyżeczką wydrąż środki. Kurkumę wraz z odrobiną soli zalej szklanką wrzątku, wsyp kuskus, przykryj, odstaw na pięć minut.
Gotową kaszę połącz z parmezanem i połową startego na tarce sera, wymieszaj. Masą faszeruj pomidorki, układaj w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posyp pozostałym serem, układaj pokrojoną dymkę i pomidory, oprósz pieprzem.
Zapiekaj 30 minut w temperaturze 180° C. Dekoruj koperkiem i cebulką dymką.
CZAS: około 1, 5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień