Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Półmisek jajek z sałatami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 127
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 28
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena jednej porcji około 2,90 zł.
Umyte jajka gotuję w osolonym wrzątku na twardo. Studzę w zimnej wodzie, obieram ze skorupek i kroję w dość cienkie, równe plasterki.
Z podanych składników robię sos koperkowo-ziołowy. Krewetki osączam na sicie z zalewy. Koperek siekam, mieszam z sosem.
Jajka układam na okrągłym półmisku lub większym talerzu tak, aby lekko zachodziły na siebie. Posypuję mieszaniną sałat i osączonymi krewetkami. Polewam sosem ziołowym i podaję na stół.
Wartość odżywcza jednej porcji 139 kcal Białko 14,5 g/Tłuszcz 10 g/Węglowodany 18 g
<strong>Agata Skiba, Morawica.</strong>Źródło: Rewia