Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie,aromatyczne cóż więcej pisać...to trzeba spróbwać.Serdecznie polecam:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 235
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto,ma być dość gęste. Ciasto dać na poł godz.do lodówki. Urywać po kawałku ciasta,cieńko rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Na stolnicy ułożyć po cztery kółka tak by jedno zachodziło na drugie. Położyć wzdłuż pasek powideł,zagiąć od spodu i zwinąć w rulonik. Różyczki wkładać do mufinkowych papilotek i do blaszki. Dać do nagrzanego piekarnika do 170st i piec na złoty kolor. Wystudzone posypać cukrem pudrem.
Smacznego życzę!