Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pokusa kawowo-ciasteczkowa"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 58
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1661
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Banany obierz, rozgnieć dokładnie widelcem. Dodaj 2 łyżeczki cynamonu, cukier brązowy i waniliowy, miód, olej, szczyptę soli i kawę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Nie przerywając ucierania, dodawaj porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlewaj mleko sojowe (100 ml). Wsyp posiekane orzeszki ziemne i 10 dag pokruszonych ciastek.
Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż papierem do pieczenia (ew. posmaruj masłem i wysyp tartą bułką). Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz ok. 30 min. Formę z upieczonym ciastem przełóż na kratkę kuchenną i wystudź.
Pozostałe mleko sojowe podgrzej w rondelku, rozpuść w nim cukier puder. Dodaj masło orzechowe i resztę cynamonu. Podgrzewaj, aż masa zrobi się jednolita. Zdejmij obręcz z tortownicy i posmaruj placek polewą, nim stężeje. Przed podaniem ciasto udekoruj ciastkami i ew. plasterkami banana (skropionymi sokiem z cytryny).Źródło: Tina