Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Podpłomyk z warzywami"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 438
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85659
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 438
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85659
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Mąkę wymieszać z 125 ml wody i 2 łyżkami oliwy. Zagnieść, rozwałkować cieniutko. Wyłożyć na blasze posmarowanej olejem.
Szynkę pokroić w drobniutką kostkę, zrumienić na suchej patelni. Szparagi umyć, twarde końcówki odciąć, przekroić na połówki. Obsmażać na dużym ogniu przez 3 min na reszcie oleju, dodać pomidorki, umyte i przekrojone na połówki.
Śmietanę doprawić solą i pieprzem. Ciasto posmarować śmietaną, zostawiając na brzegach margines ok. 1 cm. Rozłożyć szparagi z pomidorkami i szynkę. Piec w temp. 250°C ok. 20 min.
Szpinak dobrze opłukać z piasku, osuszyć. Udekorować placek, skropić oliwą.
Podpłomyk dobrze podpiecz z brzegów – im bardziej rumiany, tym lepszy. Zamiast szparagów możesz użyć cukinii.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium