Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placuszki z ziemniaków"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 126
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 33
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 126
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 33
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 80
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem soli. Odstaw do wystudzenia. Następnie zmiel w ma szynce, wsyp mąkę i dodaj jajko. Całość dokładnie wymieszaj. Wyrób ciasto i podziel je na kilka części. Każdy kawałek rozwałkuj na placek o grubości około 4 mm. Pokrój go w paski, a potem na prostokąty. Placki usmaż na gorącym oleju, z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło z dodatkiem keczupu.Źródło: Na żywo