Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, słodkie placuszki z sera z wiaderka, który został nam po pieczeniu sernika. Doskonały pomysł na śniadanie lub podwieczorek. Smakują posypane cukrem pudrem, ale można je wzbogacić dodając ulubione owoce lub polewając miodem .
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 37
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 254
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1695
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 37
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 254
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1695
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 121
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski przekładamy ser. Dodajemy przesianą mąkę, jajko, szczyptę soli i cukier puder. Całość dokładnie mieszamy łyżką (ciasto jest dosyć gęste). Na patelni rozgrzewamy olej. Przy pomocy dwóch łyżek wykładamy ciasto na patelnię, formujemy zgrabne placuszki i smażymy po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu możemy placuszki przełożyć na ręcznik papierowy by odsączyć z nich nadmiar tłuszczu.
Podajemy posypane cukrem pudrem lub polane miodem, albo z ulubionymi owocami.