Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki z cukinii z serem feta i szczypiorkiem"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1198
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1198
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 286
Składniki
Cukinię myję, ścieram na tarce i dobrze odciskam. Dodaję do niej rozdrobnioną fetę, posiekane dymkę oraz koperek, a następnie roztrzepane jajka i mąkę. Dokładnie mieszam, doprawiam pieprzem.
Placuszki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
40 min • Porcja 110 kcal • Koszt porcji 2,70 zł • Przepis na 2-3 porcje.
Można podać je z sosami, np. jogurtowym z czosnkiem i ziołami lub ostrym pomidorowym. Tatiana Jaworska ze ŚwieciaŹródło: Kobieta i życie