Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Pieczarki starannie oczyszczam, pocierając je wilgotnym papierowym ręcznikiem, następnie kroję w drobną kos- teczkę (można też zetrzeć je na tarce o dużych otworkach). Wsypuję grzyby na średnio rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) i mieszając, smażę, aż odparuje z nich woda.
Marchewkę obieram, płuczę i ścieram na tarce o dużych otworkach. Podobnie rozdrabniam umytą i wytartą cukinię (razem ze skórką).
Mleko miksuję z mąką graham, olejem oraz jajkiem. Dodaję pieczarki, marchew oraz cukinię. Wsypuję proszek do pieczenia i wszystkie przyprawy (do smaku). Dokładnie mieszam. Rozgrzewam patelnię. Nakładam porcje ciasta i smażę placki z obu stron.
ok. 40 min. Porcja kosztuje ok. 2 zł. Porcja zawiera ok. 300 kcal.Źródło: Tina