Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna propozycja na podwieczorek :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1749
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Wszystkie składniki, oprócz oleju i dodatków, wsypać do miski i zagnieść ciasto. Powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk.
Wyrobione ciasto dzielimy na części, rozwałkowujemy na grubość ok.1cm i kroimy w romby.
Olej wlewamy na patelnię i rozgrzewamy. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z cukrem pudrem lub dżemem. "Same" też są smaczne. Smacznego!