Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placuszki jabłkowo-bananowe"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Mleko miksuję z jajkiem, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia i olejem.
2 jabłka obieram, kroję w plastry, 1 i 1/2 banana – w krążki (skrapiam go sokiem z cytryny, by nie ściemniał). Owoce dodaję do ciasta, mieszam. Smażę na tłuszczu placuszki, osączam je na papierowym ręczniku.
Placuszki układam na talerzu, na nich pokrojone owoce i dżem, tak by powstała śmieszna buzia.
40 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 0,80 zł • Przepis na ok. 30 placuszków.Źródło: Kobieta i życie