Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie na ciepło na drugie śniadanie.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 148
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 192
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 148
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 192
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy. Pod koniec dodajemy cukier puder i dalej ubijamy na sztywną pianę. Do białek dodajemy żółtka i olej. Delikatnie mieszamy. Następnie przesianą mąkę i budyń z proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką, aż nie będzie grudek. Patelnie rozgrzewamy ( można wysmarować cienką warstwą oleju). Nakładamy łyżkę masy na patelnię. Smażymy na małym ogniu, aż się zarumienią z obu stron.