Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki ziemniaczane ze śmietaną"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o małych oczkach wraz z cebulą. Dodaj 2 jajka, ok. 7 łyżek mąki pszennej, dopraw solą, pieprzem i łyżeczką cukru (placki dzięki temu szybciej i ładniej się zrumienią), dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i nakładaj łyżką masę ziemniaczaną, formując placki. Usmaż z obu stron na złoto.
Usmażone placki nałóż na talerze. Polej gęstą, kwaśną śmietaną doprawioną solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.Źródło: Świat kobiety