Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placki ziemniaczane z kurkami"
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2225
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 361
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2225
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 116
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 361
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 60
Składniki
Obrane i umyte ziemniaki zetrzyj na tarce o grubych oczkach razem z cebulą. Posyp warzywa solą i odstaw na pół godziny. Po tym czasie odlej sok, a wsyp mąkę i wymieszaj masę z jajkami. Usmaż kilka chrupiących placków.
Kurki umyj, pokrój razem z suszonymi pomidorami i podsmaż na maśle. Dodaj śmietanę i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem oraz Vegetą, posyp posiekanym koperkiem.
Nałóż farsz na placki i serwuj z kieliszkiem białego wina.Źródło: Kurier TV