Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam moim wnukom placuszki z startymi jabłkami. Dodatek cynamonu i cukru waniliowego wzbogacił smak placuszków a zapach roznosił się po całym mieszkaniu. Wnuki zadowolone a placuszki znikły w mgnieniu oka.
mikser, tarka, nóż, patelnia , sitko , talerz,
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Z mąki, jajka, mleka, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i odrobiny cynamonu wyrobić gęste ciasto naleśnikowe. Jabłka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Po starciu jabłka połączyć z ciastem naleśnikowym, dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z oliwą i smażyć niewielkie placki na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu placki układać na talerzu wyłożonym serwetką papierową w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu.( można również kłaść usmażone placki na ręczniku papierowym). Podawać oprószone cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym, oraz z dodatkiem kubeczka mleka lub kakao.
smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.