Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki z fasolką szparagową"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Fasolkę szparagową pokrój na 4 części. Ugotuj w osolonej wodzie przez 15 minut, aż zmięknie. Fasolę odcedź i wystudź. Oddziel białka od żółtek. Żółtka zmiksuj z mlekiem i mąką, dodaj szczyptę soli, pieprzu i słodkiej papryki.
Ciasto odstaw do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę połącz z ciastem, wrzuć fasolę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż placki.Źródło: Na żywo