Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, prosty i pyszny
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 250
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5405
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Białka zostawiam do ubicia, z margaryny zostawiam łyżeczkę do posmarowania blachy. Do Utartej masy dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Ucieram dalej. Dolewam mleko, ucieram. Teraz przygotowuję truskawki, opłukane i obrane z szypułek trzeba osuszyć. Duże owoce można przekroić na pół. Ubijam białka na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z ciastem. Przygotowaną masę wlewam na blachę (wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną mąką), na wierzchu rozkładam owoce. Takie ciasto piekę ok 45 minut w 180 stopniach (góra - dół). Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)