Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z owsianą kruszonką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Czas przygotowania: 80 minut. 1 porcja: 360 kcal. Cena porcji: 1,10 zł
Kruszonka: masło stop, odstaw do przestudzenia. Pozostałe wymieszaj. Wsyp do masła i zagnieć ciasto na kruszonkę.
Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsyp 2/3 kruszonki. Dobrze dociśnij ją dłonią do dna formy. Wstaw do lodówki.
Morele osącz. masy zmiksuj na gładko. Rozsmaruj na przygotowanym spodzie. Ułóż morele. Posyp resztą kruszonki.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 190 st. Piecz 55 minut. Ew. posyp cukrem pudrem.Źródło: Tina