Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z owocami leśnymi"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 161
Składniki
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem i żółtkami na pianę. Do kremu masłowego stopniowo wmieszaj lekko ciepłe mleko i część przesianej mąki krupczatki.
Z białek ubij sztywną pianę i wmieszaj ją do ciasta z resztą mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Formę na ciasto wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Wlej ciasto do formy i rozsmaruj je równomiernie. Umyte owoce leśne obtocz w mące krupczatce, by nie opadły na dno. Wysyp owoce na ciasto. Wstaw placek do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez ok. 35-40 minut. Po schłodzeniu ciasta, pokrój je na kawałki i posyp cukrem pudrem.Źródło: Tele Tydzień