Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z kruszonką z porzeczkami i agrestem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 295
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 295
Składniki
Odkrój 50 g masła, zmiksuj z czterema łyżkami cukru, orzechami. Wymieszaj delikatnie z owocami.
Osobno zmiksuj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj jajka, 200 g cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, 200 g masła i jogurt. Zmiksuj.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C. Ciasto wyłóż na blachę, równomiernie rozłóż owoce. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. 4 Przygotuj kruszonkę z podanych składników. Możesz ją wymieszać, siekając nożem, lub rozcierając palcami. Wyłóż kruszonkę nad podpieczone ciasto i wstaw je jeszcze na kwadrans (sprawdzaj co jakiś czas, czy ciasto się nie przypala, kruszonka dość szybko się rumieni).Źródło: Olivia