Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek z kruszonką"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1634
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Zrób rozczyn z drożdży, mleka, mąki i cukru. Gdy wyrośnie, dodaj resztę mąki, cukru, żółtka, mleko. Wyrób ciasto. Gdy urośnie, wyrób jeszcze raz, uformuj okrągły placek, na środku ułóż konfitury.
Połącz do kruszonki. Posyp placek kruszonką, piecz 30 minut w temp. 190° C.
CZAS: około 70 minutŹródło: Dobry Tydzień