Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek z jabłkami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Margarynę roztop, przestudź. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w ćwiartki a następnie w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
Białka ubij na pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier. Nie przerywając miksowania dodawaj po jednym żółtku oraz mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodaj przestudzony tłuszcz, delikatnie wymieszaj.
Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek. Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min.
90 minut. Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie