Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Sodę wsypać do mleka i rozpuścić. Mąkę, margarynę, cukier, jajka, miód oraz mleko z sodą dać na stolnicę i wyrobić z nich ciasto. Ciasto podzielić na trzy części , rozwałkować , i upiec trzy placki na złoty kolor. Masa: 1/2 litry mleka + 10 dkg grysiku - ugotować, wystudzić 25 dkg masła 20 dkg cukru pudru cukier waniliowy rodzynki Utrzeć masę. Jeden placek przełożyć powidłem śliwkowym , a drugi kremem grysikowym. Na wierzch wylać polewę czekoladową.