Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek wiśniowy z kruszonką"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Składniki
Wiśnie umyj, wydryluj. Zagotuj 500 ml soku wiśniowego z grenadiną i 1 cukrem wanilinowym. Wrzuć wiśnie i gotuj 4 minuty. Pozostały sok wiśniowy wymieszaj z 75 g mąki ziemniaczanej i wlej do wiśni. Mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i przykryj folią.
Zrób kruszonkę. Marcepan grubo zetrzyj i wymieszaj w misce z posiekanym masłem. Dodaj 125 g cukru, mąkę pszenną i jajko. rozcieraj palcami, aż powstaną grudki. Blachę posmaruj tłuszczem. Na spodzie rozsyp ok. 3/4 kruszonki. Dociśnij.
Twaróg utrzyj z drugim cukrem wanilinowym i pozostałym cukrem. Dodaj jajko i resztę mąki ziemniaczanej. Masę wiśniową rozsmaruj na spodzie z kruszonki. Na to wyłóż masę serową i posyp kruszonką, która została. Piecz ok. 40 minut. Czas przygotowania: 45 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł Kalorie: porcja 360 kcal.Źródło: Na żywo