Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek migdałowy z malinami"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 100
Składniki
Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj masło pokrojone na kawałki, cukier puder i cukier waniliowy. Wbij jajka i wlej kwaśną śmietanę. Zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i włóż do lodówki.
Maliny opłucz na sitku, osącz. Odłóż ok. 20 dag owoców, resztę wsyp do garnka. Podlej je wodą. Dosyp cukier, gotuj ok. 5 minut. Proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 1/3 szklanki wody. Wlej do owoców w garnku. Masę gotuj dalej, ciągle mieszając, aż zacznie gęstnieć.
Schłodzone ciasto rozwałkuj na 2 placki. Ułóż je na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Na środku każdego rozsmaruj masę malinową. Brzegi zawiń do środka. Placki wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut.
Odstaw do wystudzenia. Przed podaniem posyp odłożonymi wcześniej malinami i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj