Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek jogurtowo-cytrynowy"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3753
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 430
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 22
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3753
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 430
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Żółtka utrzeć z połową cukru. Cały czas ucierając, stopniowo wlać olej i jogurt, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Całość ostrożnie wymieszać. Masą napełnić natłuszczoną wcześniej formę. Piec 25 minut w temperaturze 180°C.
Z cytryny wycisnąć sok, wymieszać ze szklanką wody. Dodać resztę cukru, gotować 15 minut. Przestudzić, nasączyć ciasto. Przygotować lukier według przepisu na opakowaniu, posmarować placek, ozdobić kawałkami pomarańczy i limonki.
ok. 50 minutŹródło: Twoje Imperium