Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek daktylowo-orzechowy"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 89
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 41
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 235
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5397
Składniki
Daktyle zalej szklanką gorącej wody, gotuj minutę, mieszając. Ostudź (utworzy się gęsta masa). Masło stop.
Miksuj razem z jajkiem i cukrem, dodając na przemian mąkę i masę z daktyli. Dodaj proszek do pieczenia, sodę, cukier waniliowy i na końcu mielone orzechy. Wymieszaj. Formę o średnicy 23 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piecz 40 minut w temp. 180°C.
Polewa: masło stop w rondelku. Dodaj pozostałe . Mieszając, gotuj 5 minut. Wyjmij upieczone ciasto, posmaruj gorącą polewą. Piecz jeszcze 5-10 minut.
Czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie