Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placek biszkoptowy z rabarbarem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 107
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 155
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 39
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Rabarbar oczyść, obierz i jeśli chcesz, pokrój na mniejsze kawałki (można też zostawić je w całości). Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier oraz cukier waniliowy i ubijaj, aż cukier się rozpuści.
Następnie dodaj żółtka oraz powoli mąkę, delikatnie wymieszaj i dodaj olej. Ciasto przełóż na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na nim połóż rabarbar (możesz dodatkowo oprószyć go cukrem drobnym kryształem).
Wstaw do nagrzanego piekarnika (temperatura 170°C) i piecz ok. 40 minut.Źródło: Świat kobiety