Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "„Pisklaki” z zielonym groszkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 289
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Jajka ugotuj na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki octu (dzięki temu nie popękają). Ostudź, obierz. Nożykiem wytnij zygzak wokół górnej części jajek, wierzchy zdejmij. Delikatnie wyciągnij żółtka.
Zielony groszek gotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź, ostudź. Zmiksuj z żółtkami i majonezem na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Masę groszkową włóż do szprycy lub rękawa cukierniczego, wyciśnij dekoracyjne rozetki w miejsca po żółtkach. Przykryj odciętymi wierzchami białek. Jajka udekoruj, tworząc oczka z ziaren pieprzu i dzióbki z kawałka czerwonej papryki.
<strong>Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie