Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piramidki z musem czekoladowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Ciastka: zmiksuj na miazgę słonecznik, orzechy, pestki dyni i płatki migdałowe. Wymieszaj z mąką, proszkiem i przyprawami. Domieszaj cukier, stopione masło i roztrzepane jajko, zagnieć. Ciasto przykryj, odstaw na ok. 20 minut. Następnie rozwałkuj między kawałkami folii spożywczej, wytnij kółka. Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 10 minut w 175°C. 2 ciastka odłóż.
Mus: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, wlej kawę. Ostudź, domieszaj żółtka. Białka ubij z cukrem, połącz z masą. Nałóż mus na ostudzone ciastka, chłodź 2 godz. Jabłka pokrój w kostkę i zagotuj z cukrem.
Żelatynę rozpuść w 1/2 szkl. wody, wlej do jabłek. Gdy zacznie zastygać, nałóż na mus. Odłożone ciastka pokrusz, posyp piramidki.Źródło: Naj