Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piramidki z cukinią"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 199
Składniki
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na oliwie. Połącz z mięsem mielonym i startą na tarce o średnich oczkach cukinią. Dodaj surowe jajko, bułkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Uformuj niewielkie kotleciki i usmaż je na rozgrzanej oliwie.
Cukinię żółtą oraz zieloną pokrój w grubsze talarki, oprósz solą i podsmaż. Pomidory potnij w plastry.
Przygotowane (cukinię, kotleciki, pomidory) ułóż naprzemiennie w piramidki, przekładając je plastrami żółtego sera i spinając wykałaczką.
Ułóż potrawę w natłuszczonej formie i wstaw na 25 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.Źródło: Kurier TV