Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pilaw z ciecierzycy z warzywami"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 19
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3719
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 428
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2285
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 19
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 717
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3719
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 428
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2285
Składniki
Kaszę ugotuj na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Odcedź na sicie. Marchew i cukinię obierz i pokrój w większe kawałki. Paprykę umyj, rozetnij, wyjmij gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kawałki. Czosnek pokrój w plasterki, a cebulę drobno posiekaj.
W dużym rondelku rozgrzej oliwę i podsmaż marchew. Dodaj czosnek i cebulę i zeszklij je, stale mieszając. Dodaj kmin rzymski, kolendrę i pieprz. Wymieszaj, podsmaż. Dodaj pokrojoną cukinię i papryki. Wszystko jeszcze raz szybko podsmaż. Ciecierzycę odcedź i przelej zimną wodą. Dodaj do warzyw. Wsyp ugotowaną i odcedzoną kaszę. Podlej wywarem i duś przez chwilę, cały czas mieszając.
Pod koniec duszenia dodaj orzeszki. Szybko podgrzej i dopraw.
l Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień